Formula-1-es autót tesztelhet a MotoGP világbajnoka, Fabio Quartararo

2022.07.27. 12:30

Fabio Quartararo Forma-1-es autót tesztelhet a Mercedes-AMG Petronas versenyistállójánál az év végén. A jelenlegi világbajnoki címvédő nem titkolt vágya kipróbálni az autósport csúcskategóriás versenygépét. Ezzel ő lenne az ötödik MotoGP-pilóta az elmúlt 6 évben, akinek ilyen lehetőség adatott.

20-fabio-quartararo ds 9209.gallery full top fullscreen

Az elmúlt másfél évtizedben Valentino Rossi tesztjei keltettek nagy visszhangot. A Doktor még 2006 és 2008 között körözött a Ferrari Forma-1-es autójával, és piszok gyorsnak bizonyult. A tempója alapján akkoriban komolyan felmerült egy esetleges átszerződés lehetősége a száguldó cirkuszba. Végül azonban Rossi maradt a MotoGP-nél, ahol további két vébécímet húzott be a Yamahával. Ezt követően még 2019-ben volt alkalma Forma-1-es autót vezetni, akkor Lewis Hamiltonnal cseréltek gépet a valenciai Ricardo Tormo versenypályán egy napra.

Fabio Quartararo a hétvégét a Mercedes csapat bokszában töltötte a Forma 1-es Francia Nagydíj során, és egy képet is megosztott, amint a Mercedes versenyautójában ül. A Sky Sports F1-es riportere, Ted Kravitz szerint Fabio Quartararo a Mercedesnél tesztelhet majd az év végén. Egy biztos: a 23 éves MotoGP pilótának minden esélye megvan további bajnoki címek megnyerésére a következő években a képességei alapján, az idei pontversenyt is vezeti.