Belehalt sérüléseibe Chrissy Rouse

2022.10.07. 09:12

Tragikusan fiatalon, mindössze néhány nappal 27. születésnapja előtt elhunyt Chrissy Rouse. A Newcastle upon Tyne-ban született motoros a brit Superbike-bajnokság vasárnapi, doningtoni futamán szenvedett balesetet. A verseny első körében bukott, a mögötte érkező pedig már nem tudta kikerülni.

Chrissy%20Rouse 1

A versenyt azonnal leállították, a BSB orvosi csapata a pálya szélén megkezdte Rouse ellátását, aztán a pálya egészségügyi központjába vitték, ahol stabilizálták állapotát, és mesterséges kómában szállították Nottinghambe, a Queens Medical Centre-be, ott sürgősséggel meg is műtötték. Csütörtökön délután azonban a kórházban, szerettei körében elhunyt.

Rouse hétévesen kezdte motoros karrierjét, a motokrosszal ismerkedett meg először, hamar megmutatkozott a tehetsége. 2008-ban váltott pályaversenyzésre, a Fab Racing Series, majd az Aprilia Superteens Championship sorozatokban indult. 14 évesen bajnok lett, aztán a Triumph Triple Challenge-en át a British 125GP Championshipbe vezetett az útja.

2013-ban úgy nyerte meg a Triumph Triple Challenge-t, hogy tíz futamot nyert, és csupán kétszer csúszott le a dobogóról. 2020-ban BMW-vel húzta be a Superstock aranyérmét a nemzeti bajnokságban, idén pedig szintén Crowe Performance BMW színeiben került fel a BSB mezőnyébe.

Nyugodj békében, Chrissy!