A KTM tulaja megvette az MV Agusta negyedét

2022.11.07. 12:48

A KTM-et, valamint a Husqvarnát és a Gas Gast is birtokló Pierer Mobility Group 25,1 százalékos részesedést vásárolt az MV Agustából. Korábban is felmerült már, hogy várható valamiféle összefonódás a két fél között, amely főként a forgalmazásra terjedne ki, ez pedig most tényleg meg is valósul.

brutale-1000-rr-3

A mostani információk szerint az együttműködés keretében a KTM az ellátási láncban vállal segítséget – vagyis az esetleges beszállítói nehézségeket enyhíthetik az osztrákok az olaszoknál. Másrészt pedig átveszik az értékesítést is, így jó eséllyel számos KTM-szalonban megjelenhetnek az MV Agusta gépei is. Kérdés persze, hogy mely országokra terjed ki mindez, nemrég a KTM és a CFMoto között is létrejött partneri viszony, az az egyesült királyságbeli és írországi eladásokra vonatkozik.

Az ügyfelek egyébként a várakozások szerint profitálnak majd mindebből, mert nemcsak az új motorok lesznek könnyebben hozzáférhetőek, hanem a szervizhálózat is szélesebb lehet, valamint az alkatrészekhez is több helyen lehet hozzájutni. Emellett pedig a Pierer csoport kiterjedt kapcsolatai révén az elemzők szerint akár jobb minőségű nyersanyagokhoz és részegységekhez is hozzájuthatnak majd az olaszok.