Megkapta a V4-est a Ducati Diavel

2022.11.07. 11:53

Egy ideje már számítani lehetett rá, és el is jött az idő: a Diavel is megkapta a Ducati V4-es Granturismo-blokkját. A Diavel V4 így 168 lóerőt tud az 1260-as V2-es 162 lóerejével szemben, miközben tömege is 223 kilogrammra csökkent. A nulla-száz három másodpercen belül megy a powercruisernek.

Ugyanakkor álló helyzetben vagy lassú tempónál két hengert le is tud kapcsolni a rendszer, ezzel üzemanyagot megtakarítva. Az elektronika három teljesítményfokozatot és négy menetmódot kínál, a Sport, a Touring és az Urban mellett megjelent a Wet, amely, ahogy a neve is mutatja, főleg nedves úton és rosszul tapadó felületeken jöhet majd jól.

A V4-es köré egy igen merev váz is épült, ami pedig a futóművet illeti, előre 50 milliméteres fordított villa került, hátra központi rugóstag – mindkettő állítható. A megállásról Brembo Stylema nyergek gondoskodnak, elöl két 330 milliméteres tárcsába harapnak. Az üléspozíció is változott valamelyest, a kormányt 20 milliméterrel tolták hátrébb az eddigi Diavelekhez képest.

Az új Diavel V4 jövő év elejétől lesz kapható, vörös és fekete színben, teljesen ledes világítással, valamint ötcolos TFT-kijelzővel és okostelefonos csatlakoztathatósággal.