Idén is lehetetlen volt bejutni a rendőrmotorosok ingyenes tréningjére

2023.04.22. 13:03

Hopp, erről személyes élményem is van! Mármint arról, hogy hogyan nem vettem részt a rendőrség által minden évben megszervezett ingyenes, motoros vezetéstechnikai tréningen. Talán három egymást követő évben próbáltam elég gyors lenni, hogy bekerüljek - nem sikerült. Már én is csak a hírekből tájékozódom, és azt látom, ez nem változott. Továbbra is szinte lehetetlen bekerülni.

A Pest Vármegyei Baleset-megelőzési Bizottság „Ingyenes Vezetéstechnikai Tréning Motorosoknak” elnevezésű programjára minden évben online lehet jelentkezni. A forgatókönyv ezúttal is a szokásos volt, a regisztráció megnyitásának a pillanatától rázúdultak a motorosok a lehetőségre, de csak a leggyorsabb 50 kiváltságosnak volt hely.

Pedig a többszörös túljelentkezés is mutatja, hogy micsoda igény lenne rá. Nem is csoda, a motoros tudja, hogy a gyakorlás nemcsak biztonságosabbá teszi ezt a veszélyes játékot, hanem élvezetesebbé is, miközben ma már nehéz a 40 ezer forintos árkategória alatt vezetéstechnikai oktatást találni.

A rendőrségi beszámoló szerint a résztvevőknek síkban eltolt kapupárok között kellett elhaladniuk, csökkenő térközű bóják között kellett szlalomozniuk, és piskóta-, lóhere-, csigaalakzatokat “rajzoltak” a Hungaroring gyakorló aszfaltjára, a feladatok között pedig személyre szabott tanácsokkal látták el a résztvevőket a motoros rendőrökből álló oktatógárda.