Motorozunk egyet Visegrádon augusztus 26-án

2023.08.18. 09:22

Miután 2023. június 10-én Visegrád Város Önkormányzata kitiltotta a motorkerékpárral közlekedőket a korábban a Giro d'Italia bicajos versenyre felújított Visegrádi Fellegvárhoz vezető panoráma útról, számos esemény történt, a tiltakozási hullám azonban egyelőre nem kézzelfogható. Egyelőre. Most. Ez ugyanis láthatóan megváltozik.

Fodor Donát, avagy Dodor, Magyarország legnagyobb elérésű motoros videósa azt javasolta menjünk, és motorozzunk egyet közösen Visegrádon 2023. augusztus 26-án. Mármint nem ő és én, hanem mi, motorosok. Az te vagy, meg a motorozó sógorod, a haverod és a kollégád. Te, akinek megtiltották, hogy a felújított utat használd, akkor is, ha a motorod annyi zajt generál, mint egy asztali ventilátor, akkor is, ha mindig, mindenhol kifogásolhatatlan tempóval közlekedtél. Mert ezt az ítéletet meghozták feletted. Szabályszegő vagy. Idegesítő vagy. Csőcselék vagy.

Azt gondolod, ilyen tábla nem lesz máshol? Azt sem gondoltuk, hogy Visegrádon lehet. A legkevesebb, hogy megmutatjuk, sokan vagyunk, és van egy problémánk.

Az eseménnyel kapcsolatban megkerestem Eőry Dénest, Visegrád polgármesterét, hogy kívánja-e kommentálni az eseményeket, valamint a közlekedésért felelős államtitkárnak is figyelmébe ajánlottam, hogy lehetőségük van szólni a motorosokhoz. A megjelenés pillanatáig ezzel egyik fél sem élt, ha ez változik, közzétesszük.

Na? Találkozunk 26-án, szombaton délután egykor Visegrádon a panoráma út város felőli végére kipenderített táblánál?