Lépett Visegrád a motorosokat kitiltó tábla ügyében

2023.09.21. 06:57

Visegrád városvezetése megmozdult a motorosok ügyében. Talán mondhatjuk, hogy végre, de amikor 2023. augusztus 26-án összegyűlt több ezer motoros, hogy kifejezze nemtetszését a hírhedt “Motorkerékpárral behajtani tilos” tábla előtt (pontosabban aki ott volt, tudja, hogy igazából az egész várost lefedve), akkor nemcsak a tábla, hanem a motorral közlekedők hátrányos megkülönböztetésével szemben is felemelték a hangjukat.

Ezzel szemben Visegrád Város Önkormányzatának Képviselő-testülete négy, azaz négy egész fő felvonultatásával (4 igen szavazat, 0 nem és 0 tartózkodás) arra a megoldásra jutott, hogy akkor legyen egyirányúsítva az út. És ki nem találod, kikre vonatkozik ez kizárólag: igen, a motorosokra. Nem vicc, mutatom.

Igen, a helyzet ezzel valamit javult, hiszen így legalább egy irányból végig lehet majd motorozni a Panoráma úton, és el lehet érni motorral is a kilátópontot, de azért engedtessék meg ettől nem hanyatt esni és pezsgőt bontani.

Az új korlátozás kivitelezését egyelőre nem tudjuk hogyan oldja meg Visegrád városvezetése, hiszen a szeptember 19-i ülés eredményét lényegében semmilyen létező felületen nem kommunikálják. A legvalószínűbb megoldás, hogy a Panoráma út felső pontján jelenleg kint lévő motorral behajtani tilos táblát egyirányú és motorokra vonatkozó kiegészítő táblára cserélik, ameddig az útvonal alsó, Mátyás Király út felőli tiltó tábla a helyén marad. Így állunk most.