Búcsúzik a Thruxtontól a Triumph

2023.10.19. 14:48

Nyilvánvalóan lesz még Thruxton, legalábbis olyan motor a Triumph-nál, ami ezt a modellnevet viseli. Végtére is a ‘60-as évek közepe óta létezik a gyártó kínálatában (eredetileg endurance versenymotor volt), a tradíció meg olyan értékes kincs, amiért az ázsiai eredetű vállalatok manapság vagyonokat fizetnek. Na majd biztos végleg eldobják, ha nekik meg ott van, mi? Akárhogy is, a Triumph most egy végső kiadással búcsúzik a 2004-ben megismert Thruxton szériától.

A nevében fészkelő FE megfejtése ez. Final Edition. British Racing Green (bocsánat, ők Competition Greennek becézik). Mi más? Kiegészítve olyan aranyszín hajszálcsíkozással, amit minden egyes darabra ecsettel húztak fel a válogatott művészek, akik szignózták is a munkájukat. Már ebből is gondolhatod, hogy a Thruxton FE-t nem készítik el nagy darabszámban. A záró kiadáshoz aranyozott generátorjelvény, valamint a vezérigazgató és az 1200-as Thurxton tervezőcsapat aláírásával hitelesített tanúsítvány jár.

Más tekintetben az FE alapvetően egy 1200-as Thruxton RS fejenálló Showa villákkal, hagyományos, kettős Öhlins hátsó rugóstagokkal, M50-es Brembo fékekkel, 105 lóerővel és 112 newtonméternyi forgatónyomatékkal. Az FE hazai ára 6.515.000.- azaz 390 ezer forinttal több, mint az alap RS, de annak nem ilyen bitang a fényezése.