Szétkaptak a MAMI-ban egy 650-es QJ-t

2023.12.12. 08:13

Ezt most nem is vezetem fel hosszan, mert úgysem az én vakarózásom itt a lényeg, hanem az, hogy szétszedtek egy QJ SVT 650-et a MAMI-ban. Márpedig ha valaki nem ismerné őket, akkor megsúgom: a MAMI az a Magyar Motorkerékpár Technikum és Szakképző Iskola, az a hely, ahol ma a motorszerelőket képzik, méghozzá nem akármilyen szinten. Súlyos szakmai közeg, ahol láttak már motort közelről. Szóval ha valamiről ők mondanak véleményt, azt érdemes meghallgatni. Úgyhogy ezt a videót ennek jegyében osztjuk meg veletek.

SVT 650 GOLDEN YELLOW WHITE
Fotó: QJ Motor

De hogy egyébként mi az a QJ SVT 650? Ha ígéretemhez hűen nagyon rövid akarok lenni, akkor az elterjedt városi legenda értelmében a QJ megvásárolta a golyóálló 650-es V-Strom blokk licencét (de valójában nem ez történt, csupán egy összeraktak egy feltűnően hasonló blokkot) és csináltak köré egy motort. A "donormodell" V-Strom tulajdonosaként könnybe lábadó szemmel nézem az egyszerűen állítható szélvédőt, mert nekem ugyanehhez a művelethez szerszámmal kell szerencsétlenkedni. Ahogy a csavarozott segédvázat, és persze a gyárilag fentlévő bukócsövet, miközben legjobb tudomásom szerint közel sem én vagyok az egyetlen stromos, aki az utángyártott Givi rettenettel szív.

Szóval itt van a MAMI ítélet Kutrik Zsombor tanár úr vezetésével és némi tanulói segédlettel. A QJ SVT 650-et 2.599.000.- forintért mérik. Csak a kontextus kedvéért: a kifutóban lévő Suzuki V-Strom 650 alapára 3.399.000.- forint, Brembo fékek, kézvédő és szerszám nélkül állítható szélvédelem nélkül.