MotoGP veteránoktól tanulhatsz a KTM-nél pályamotorozni

2023.12.15. 09:22

Igazából csak remélni merem, de még azt is csak mértékkel, hogy mire ezt az anyagot olvasod, akkor van még hely, hiszen ha szűk hazánkból akár csak valaki eljut, az már igen nagy dolog. A KTM a következő évre is meghirdette az Academy of Speed programját, ami röviden egy pályamotoros oktatás sorozatot takar, amit szőrös tökű MotoGP veteránok vezetnek a kezdőtől a profi szintig. 

2022-KTM-890-Duke-R-15

A KTM-féle Academy of Speed három helyszínen zajlik majd 2024-ben, és rendes osztrák cég lévén egyik sincs tőlünk beláthatatlan távolságra. A bizonyos három helyszín a Slovakiaring, a Red Bull Ring és a Salzburgring. Gondolom annak, akinek erre a lehetőségre felcsillant a szeme, annak nem kell bemutatni ezeket a helyszíneket.

Az oktatók pontos névsorát ugyan nem tették közzé, de a korábbi KTM MotoGP csapatfőnök Mike Leitner biztosan ott lesz, a leírás pedig korábbi versenyzők jelenlétére utal.Ugyanakkor a Red Bull Ringen tartott esemény a GP nyári szünetében, az osztrák futam előtt lesz, szóval akár olyan igazi nagyágyúk is felbukkanhatnak. A belépőszint 450 eurót kóstál a KTM-nél, a profi oktatásért viszont már 3490 eurót kell kipengetni. Ahogy írják: a KTM Academy of Speed mindenki előtt nyitott, akinek KTM motorja van.

Link itten!