300 európai munkahelyet szüntet meg a KTM tulajdonosa

2023.12.18. 10:35

A Pierer Mobility Group a kedvezőtlen gazdasági körülményekre hivatkozva bejelentette, hogy mintegy 300 motorkerékpár-ipari állást szüntet meg Európában, és helyezi át azokat az ázsiai régióba. A PMG-t mi motorosok onnan ismerjük, hogy az a KTM, és ezzel együtt a Husqvarna, valamint a GasGas tulajdonosa. De 25 százalékos részesedést szereztek már az MV Agustában, hogy pár év múlva várhatóan már az olasz prémium márkában is többségi tulajdonosként legyenek jelen.

2023-KTM-890-ADVENTURE-R-2

A 300 Európában, és azon belül is elsődlegesen az osztrák régióban megszüntetett munka jelentős részét ezen túl az a kínai CFMoto veszi át, akik egyébként KTM 799 köbcentis sorkettesének előállításában már így is oroszlánrészt vállalnak. A munkahelyek egy másik részét az indiai Bajaj szippantja fel, akiket mostanában a Triumph-fal való együttműködésük okán emlegettünk, például a Scrambler és a Speed 400 megjelenésekkel kapcsolatban.

A Pierer Mobility közleménye szerint jelenleg kedvezőtlenek a gazdasági körülmények Európában. Ráadásul 2024-ben attól függetlenül nehéz évre számítanak, hogy az értékesített darabszámaikban nem várnak csökkenést.