Kevesen kínálnak drágább motort, mint a Ducati

2023.12.19. 16:49

Ez most a nagyon szép fotókról szól, hiszen annyira más világot képvisel, annyira exkluzív csomagot kínál a Ducati, hogy egy ilyen motort jó esély van rá, hogy egyikünk sem fog látni a valóságban. Senki. De azt hiszem ezt is várhatjuk akkor, amikor az eleve magas minőség érzetet képviselő olasz gyártó a Bentley-vel áll össze egy tematikus motor kedvéért.

Ennek megfelelően a különleges kiadású Diavel legmeghatározóbb tulajdonsága az erősen borsos árcédulája, ami még a forintnak kedvező árfolyam hullámzás esetén is egészen biztosan 25 millió fölött marad, hazai valutára vetítve.

A Bentley kiadású Diavelből nem is készítettek valami sokat. 500 darab jut belőle az egész világnak. Csakhogy az igazi különlegesség még csak nem ez lesz. A “Diavel for Bentley” javarészt egy alap Diavel V4 – már amennyiben bármilyen szinten is alapnak tekinthetünk egy alumínium monocoque vázas, 166 lóerős, V4-es izommotort. A különleges fényezés persze British Racing Green (oké, itt Scrab Greennek hívják, de na, értjük), az ülés Alcantara, az agresszív elemekből pedig kicsit visszafogtak, hogy kisebb hunyorgással is beleláthassuk a Bentley Baturt. A kipufogó végek szeparáltan állnak, a beömlőkre meg olyan rácsok kerültek, ami szintén a Batur elejére emlékeztetnek. De!

Létezik a különleges kiadáson belül egy még exkluzívabb kivitel. Egy belső kör, amiből már csak 50 darabot készítenek, megkapja a Mulliner jelzőt, ami ugye a Bentley-n belül is a csúcsluxust jelöli, és csak a valódi, igazoltan Bentley tulajdonosok vásárolhatják meg. Hiába áll oda bárki a több, mint 31 millió forintnak megfelelő vételárral talpig Hilfigerben. Nincs Bentley, nincs Mulliner.

Ezen a szinten pedig már a személyre szabást fizeti meg a vevő a különleges kiadáshoz mérten is szemmel látható felárral. A vásárló ekkor már a Ducati központi dizájnközpontjával egyeztet arról, hogy milyen színű legyen a féknyereg, hogy milyen legyen az ülés varrása, mennyi karbon elem kerüljön fel, milyen felni illik hozzá, és persze a színt, amit a már garázsban álló Bentley-hez igazítanak. Ebben az esetben a motor névre szóló tanúsítvánnyal rendelkezik, exkluzív körülmények között szállítják le, és persze akad a csomagban egy motorhoz illő sisak és motoros bőrdzseki is.