Új európai modellel bővül az SWM kínálata

2023.12.27. 09:03

Szemenszedett hazugság lenne úgy tennem, mintha nekem betonbiztosan ott lenne a tudatom hátsó kis traktusában, hogy mi a tököm az az SWM. Persze, én is olvastam teszteket, rémlik az osztrák vonatkozás, meg az olasz enduro múlt, és persze a modern trendet követő kínai, egészen pontosan a motor-, autó- és nehézgép gyártásban érdekelt Shineray Group is. Pedig ideje képbe kerülni az eredetileg Husqvarna technikából építkező, de már már új irányokba is terjeszkedő márkával, mert láthatóan ők is nyitnak az európai piac felé.

És az SWM-nél bizonyára pontosan tudják és értik, hogy most még sok motoros vagy motozással ismerkedő betanuló mókus gondol hasonlóan a márkára. Ezért ha nem is újszerű, de okos taktikai húzás a gyártó részéről egy nem túl finnyás kategóriát megcélozni, és ott valami jót mutatni. Az SWM Gran Milano az A2 kategória határait kifeszítő, 500 köbcentis csupaszmotorok között indít új vetélytársat. Azt hiszem, hogy mi itt Európában ezt a súlycsoportot tekintjük belépőszintűnek.

És persze kicsit esélytelen is, hogy első blikkre rossz alternatívát lásson benne az egyszeri ismerkedő. Őt is megnyugtatná valami japán, vagy legalább ismerősebben márkanév, de aztán megnézi a formát, ami minimum kilóg az olcsó tucattermékek közül. Megnézi az árazást, amit persze most még nem tudunk, de várhatóan okosan címke kerül rá. Aztán megkérdez majd egy motoros ismerőst, aki elmondja, hogy hát persze, a blokk kínai, Loncin, de ők szállítanak be mondjuk a BMW-nek is. És akkor régi ismerős megnézi a radiálisan rögzített dupla féknyerget elől, hümmög egyet a fordított KYB teleszkópon. És végül azt válaszolja majd neki, hogy nem tűnik rossznak, érdemes lenne megnézni vegyél inkább Hondát.