A Maxsym fejlesztése nem állt meg

2004.11.24. 09:27

Ahogy arról már hírt adtunk, mérföldes lépésekkel halad az angol versenymotor hajtómű gyár, a Maxsym GP500 és GP600 elnevezésű négyütemű motorblokkjainak fejlesztésével.

A 2004 áprilisa óta tartó projekt legfontosabb feladata jelenleg, hogy lezárják a motortervezési periódust, és az alkatrész-beszerzési szakaszt. A gépmunka java és számos öntvény - pl. a motorház és a forgattyúsház - a Kencom Ltd-től származik. A Glebe Engineering Ltd-től érkeznek a váltófogaskerekek és a kiegyensúlyozó tengely, az Arrow Precision Engineering Ltd a hajtókarok beszállítója, míg a dugattyúkat az Omega Pistons Ltd. készíti.

A motor tesztprogram már folyamatban, és igen pozitív eredményekkel zajlik. A fejlesztési ütemterv szerint jövő év márciusában a motorblokkok már a megfelelő versenyjárműbe - gyorsasági és supermoto versenymotorok, quadok, jetski-k, stb. - építve kerülnek a teljesítménymérő padra. A Maxsym 2005. első negyedévi célkitűzése, hogy a különböző járműtestekre vonatkozó standard beállításokat és jellemzőket meghatározzák, illetve az egyes járművekre meghatározzák az optimális nyomaték és teljesítménygörbéket.