Állrészbe épített akciókamerával jönnek az első GoPro bukósisakok

2024.01.30. 16:17

Finom fáziskéséssel ugrik rá a GoPro a motoros bukósisakra rögzített akciókamerás felvételek piacára, hiszen a műfaj már nagyon régóta létezik. Azért mondom, hogy fáziskéséssel, mert kíváncsiságból visszanéztem, hogy a műfaj a hazai közönség számára is talán legismertebb arca MaxWrist – ha mégsem, akkor ő egy sportmotoros csávó, aki onboard felvételeken mutatja be, hogyan játszik a világ különböző szerpentinjein egyéletes nintendóst – első YouTube videója 8 éves, és nem ő találta fel a műfajt. Az pedig sok idő.

GOPRO-HELMETS

De jobb később, mint soha elven bejelentették az első GoPro brandelt motoros bukósisakokat. Persze nem a tech vállalat csapott bele a védőfelszerelések gyártásába, hanem aláírtak egy szerződést a Forcite Helmets-szel. Az ausztrál bukósisakos cég a magyar füleknek jó eséllyel ismeretlen, de más európai országokban azért jelen vannak. Ez egy egytermékes vállalkozás, akik egy szénszálas héjszerkezetű, dupla D-gyűrűs rögzítésű, Harman Kardon hangcuccos, az állrészbe épített HD-kamerás sisakkal vannak jelen - a GoPro figyelmét nyilvánvalóan ez utóbbi keltette fel.

Csakhogy a GoPro egyúttal azt a bejelentést is megtette, hogy a Forcite Helmets csak az első lépés, és más, hagyományos brandekkel is szándékukban áll együttműködni a közeljövőben.