Hagyományos felépítésű motorkínálatot épít a Peugeot Motorcycles

2024.02.02. 15:19

Nemrég megfuttattam az eszmét a PeugeotXP400 GT adventure-nek álcázott díványrobogó tesztjében, hogy mennyire furcsán nem ismerik még a sokat látott, szőröstökű motorosok sem a márka motoros vonatkozását. Persze az 50-es robogók mindenkinek megvannak, de a márka kétkerekű történelme ennél sokkal gazdagabb. Vannak ott sebességrekordok, versenygyőzelmek, és rendes, a XX. század elejének mércéjével mérve nagyköbcentis vasak is; a robogótúlsúly már csak a második világháború utáni időszak jellemzője.

peugeot-m-pm-01
Fotó: Peugeot Motorcycles

A Peugeot Motorcycles – vagy a felettük atyáskodó Mahindra? – pedig nagyon úgy tűnik, hogy vissza akarja hozni a köztudatba a hagyományos felépítésű motorkerékpárokat. Igazából egy már van is nekik. A PM-01 egy 125-ös, egyhengeres, A1-es jogosítvánnyal kompatibilis városi romboló, aminek dícséretesen, mármár husqvarnai szinten bátor a dizájnnyelve.

A kínálatot azonban tovább bővítik a francia eredetű márkánál. A PM-01 mellé hamarosan lesznek PM-02, PM-03 és PM-05 motorok is. Legalábbis a nevek már hivatalosan is megvannak, az emelkedő számokból viszont konkrétumok híján csak következtetni tudunk.