Közzétették a Budapest Open Road Days programját – a fellépők közt a Tankcsapda!

2024.02.15. 10:17

A Budapest Open Road Days fesztiválon adja első budapesti nagykoncertjét az idén 35 éves Tankcsapda. A június 27-29 között megrendezésre kerülő fesztivál helyszíne Budapesten, a Műegyetem rakparton lesz a Petőfi híd és a Szabadság híd között. A motorozás rajongóit összefogó közösség, az Open Road Riders Community által szervezett márkafüggetlen motoros, családi és zenei fesztiválon összesen 13 programhelyszínnel és 4 zenei színpaddal várják a fesztiválozókat – közölték a szervezők a február 14-én megtartott program- és helyszínbejelentő sajtótájékoztatón Budapesten.

A Budapest Open Road Days 2024 fő fellépője június 29-én, szombaton az idén 35 éves jubileumát ünneplő Tankcsapda. A zenekar első idei budapesti nagykoncertjét a Műegyetem rakparton megrendezett fesztiválon adja. A program- és helyszínbejelentő sajtótájékoztatón a szervezők elmondták, hogy összesen 13 programhelyszínen és 4 zenei színpadon számos programmal várják a fesztiválozókat a Budapest Open Road Days 2024 fesztiválon.

A Tankcsapda nagykoncertje mellett június 28-án, pénteken a nagyszínpadon lép fel a Godfater.  A Mystery Gang koncertjén is bulizhatnak a Budapest Open Road Days 2024-en.  Little G Weevel és K.C. Brown egy izgalmas blues koncerttel várja a közönséget június 28-án a Budapest Open Road Days 2024 fesztiválon. 

„Egy márka- és típusfüggetlen motoros, családi és zenei fesztivált szervezünk. Egy olyan márkafüggetlen, az élménymotorozást népszerűsítő eseményt hozunk létre, amely valódi közösségépítő erővel bír” – hangsúlyozta  Hankó Ákos, a Budapest Open Road Days 2024 főszervezője. 

A Budapest Open Road Days 2024 felvezető eseményeként május 23-26. között szervezik meg az Open Road Tourt, amelyen idén Győrtől Békéscsabáig motorozhatnak közösen a túra résztvevői Budapest, Jászberény, Gyomaendrőd, Orosháza-Gyopárosfürdő és Gyula megállókkal.  Ahogy a korábbi években, idén is számos programmal és koncertekkel készülnek a szervezők a közös motoros túrára. 

A fesztiválon a zene mellett a látványos és élményekben gazdag motoros programoké lesz a főszerep. A legnagyobb budapesti belvárosi fesztivált két közös motorozás foglalja keretbe: június 27-én, a 0. napon a rendezvény egy közös balatoni motoros túrával indul, amit június 29-én egy nagyszabású budapesti motoros felvonulás követ. 

A fesztivál egyik kiemelt programhelyszíne a Motor Stage sátor. Az „összmotoros sátor” egy igazi motorsimogató, ahol minden jelentős magyarországi motormárkával egy helyszínen lehet majd találkozni. A BMW, a Harley-Davidson, a Yamaha, a Suzuki és a Piaggio csoport képviselői is megjelennek itt motorokkal és témákkal egyaránt. A helyszín programjának fókuszában az élménymotorozás áll. Ezen a programhelyszínen önálló „beszélgetős” színpad, szórakoztató aktivitások és a kiállító márkák bemutatkozása, szakértői várják az érdeklődőket. A helyszín házigazdája Winkler Róbert lesz.

Emellett látványos motoros és BMX kaszkadőr show-kon szórakozhat a közönség, lesz Harley-Davidson történeti motorkiállítás, ahol a márka legfontosabb korszakaiból válogatott meghatározó modelleket szakmai vezetés mellett ismerhetik meg a fesztiválozók. De a látogatók ingyenes tesztvezetésekre is jelentkezhetnek a Harley on Tour kamionnál.

A Budapest Open Road Days a családokat Family-Kid Zone programhelyszínnel várja, ahol a gyerekeké és a családoké a főszerep.