Egy jó ötlet: szerszám nélkül állítható lábtartók

2024.03.09. 08:29

A motorozás macerás történet. Pontosítok: a jó motorozás macerás történet. Sokkal egyszerűbb egy autóba beülni, mert két mozdulattal beállítod az ülést, jó esetben egy újabbal a kormányt, és aztán hajrá. A motorozás meg eleve azzal kezdődik, hogy felveszed a rád, és a felhasználáshoz tartozó ruházatot, sisakot. Majd ráülsz a te tudásodhoz, felhasználási területedhez és testalkatodhoz való motorra, amit aztán jó eséllyel még magadra kell állítani. És akkor jön a csavarozgatás, állítgatás, alkatrészcserélgetés.

Az olasz Motociclismo oldalon megjelent cikk szerint a BMW-nek van egy jó ötlete, ami legalább egy aspektusban megkönnyítheti az életet. Szerszám nélkül állítható lábtartót szabadalmaztattak, aminek a segítségével mind vertikális, mind horizontális irányban megváltoztatható a lábtartó pozíciója.

Tehát szükség szerint előre vagy hátra, felfelé vagy lefelé lehet pakolni a tartót. Valószínűleg joggal merül fel benned a kérdés: mi lesz így a váltóval, meg a hátsó fékkel? A válasz az, hogy semmi, ugyanis ez a tervrajzok alatt maradt egész fokhagyma, amire rá kell harapni. A szabadalom olyan motorokon alkalmazható – persze egyelőre az is csak elméletben – ahol ezek a zavaró tényezők kiiktathatók. Ez a BMW lehetőségeit tekintve egyelőre az elektromos meghajtású motorkínálatot takarja. Azért az ötlet király, nem?