Június végén elfoglalják a motorosok a Műegyetem rakpartot

2024.04.21. 09:11

Nem most nyitunk vitát arról, hogy mennyire elfogadható ötlet egy hangos, a motorozást, mint tematikát középpontba helyező rendezvényt egy nagyváros kellős közepére szervezni, úgyhogy szerintem maradjunk annyiban, hogy semennyire. A gyakorlat létezik, sokkal nagyobb léptékben is: ott van mondjuk a Daytona Beach, de mi sem maradunk a lakosságot kéretlenül szórakoztató buli nélkül: június 27-29. között a Budapest Open Road Days dübörög a Műegyetem rakparton.

A rendezvény mögött ezúttal is elsősorban a Harley-Davidson áll, de a korábbi évek gyakorlatától eltérően egy kifejezetten márkanyitott esemény készül. Az úgynevezett Motor Stage-en a Harley mellett megjelenik a BMW Motorrad, a Honda, a Piaggio csoport és a Suzuki is.

A nulladik napon (ez még nem a rakparton, hanem a budapesti Harley HQ udvarán lesz) közös motorozás lesz a Balatonhoz. Kifejezetten motoros szempontból az első napon a stunt show-k, a második napon a Motor Stage programjai (motorkiállítás, motoros sztorizás, épített motor kiállítása) és az ingyenes Harley tesztmotorozási lehetőség lesz érdekes. A szombati zárónapon pedig a déli motoros felvonulás szórakoztatja/kergeti őrületbe a helyi lakosságot.

A dedikáltan motoros programok mellett a szervezők nagy hangsúlyt fektetnek a rendezvény családbarát mivoltára. Elektromos gyerekmotorozással, KRESZ parkkal, motorszimulátorral lehet lefoglalni a törpiket. Este pedig koncertek. Június 28-án az amerikai Ugly Kid Joe lép fel, 29-én pedig Tankcsapda nagykoncert a fő program.