Alacsonyan szállnak a Szuperhercegek az égen

2024.08.15. 11:50

Megvan a Csehov-paródia, ahol Ványadtovics Vinyov bácsi azt mondja, az idén szép, hosszú, őszünk lesz, alacsonyan szállnak a narodnyikok? Nem? Na mindegy, úgysem kapcsolódik a cikkhez, csak valahogy minden írást el kell kezdeni, amiben hát KTM-ek repülnek. Vagy mondhatjuk szállnak. Végtére is alacsonyan. Mondjuk egy dedikált krosszmotorhoz képest. De hé, itt mégis csak egy ~200 kilós 1390 Super Duke R-ről van szó!

super-moto-duke-r

Olyan érzésem van, mintha a KTM-nél mindent megtennének azért, hogy elvonják a figyelmet a karakteresre sikerült lámpatestről, ami tényleg egy kicsit olyan, mint egy végzős dizájner hallgató diplomamunkája. Amúgy egy 190 lóerős nakeden tényleg találni érdekesebb nézegetni valót, de valamin fel kell horgadniuk azoknak is, akik nem vesznek 9 milliós nakedet, ugye?

Szóval a KTM ennek jegyében odaadja a motort érdekes figuráknak. Például Lukas Höllbacher osztrák supermoto versenyzőnek, akinek nem mellesleg vannak elég aktív social media felületei. És mi történik, amikor egy supermotós csávónak odaadnak egy motort, amiben van ún. supermoto mód? Hát supermotózik! Meg ugrat. Látványosat. Akár egy 200 kilós, 190 lovas V2 nakeddel. Egy Szuperherceggel - atyaég, de hülyén hangzik magyarul!