"Nem negatív" drogteszt miatt zártak ki egy versenyzőt a Manx GP-ről

2024.08.22. 08:00

A “nem negatív” egy olyan vizsgálati eredmény, ami nem éri el a pozitív határértéket, de nem is zárja ki valamilyen anyag jelenlétét. Ilyet produkált Alex Sinclair a Manx GP Classic Junior Series versenyzője egy szúrópróba-szerű drog- és dopping vizsgálaton, úgynevezett rekreációs szerre, amivel azonnal ki is zárták az eseményről.

asdronneg
Fotó: Manx GP / Facebook

A Manx Grand Prix szervezőinek közleményében további, súlyos következmények lehetséges bekövetkeztéről írnak: “Az ügy továbbításra került az Auto-Cycle Union (ACU) felé, ami a motorversenyzés nemzeti irányító testülete Nagy-Britanniában (Észak-Írország kivételével). A doppingoláson ért pilótákra kivethető szankciók között szerepel az ACU versenyeiről való eltiltás, amelynek minimális időtartama két év. A Manx Grand Prix és az ACU a szigorúan vett zéró tolerancia politikáját követi a drogok és az alkohol jelenlétével szemben a kiszolgáló személyzet és versenyzők esetében az esemény egész időtartama alatt.”

Egyelőre  nem megerősített hírek szerint a Sinclairt személyesen ismerők kiállnak a pilóta mellett, aki szerintük az erős fájdalmakkal járó krónikus emésztőrendszeri gyulladásos Crohn-betegségtől szenved, és a szervezetében maradt Marihuána származékot ennek tompítása miatt mutathatta ki a vizsgálat.