400 köbcentis, sornégyes sportmotort készíthet a Honda

2024.09.11. 12:40

A Kawasaki nemrég olyan kategóriát hozott vissza, amit nem gondoltunk, hogy még valaha látni fogunk. Az igazán visíttatós, kisköbcentis sportmotorokét. A ZX-4RR-ről azóta kiderült a sejthető: igazi rétegmodell. Ráadásul becsapós, mert az ereje barátságos, a kezelhetősége földön túli, ettől mégsem könnyű vezetni, méghozzá pont a magas fordulatszám igénye miatt. Mégis, talán mindenki örül neki, hogy ez a motor egyáltalán létezik. Kuriózum. De talán már nem sokáig: úgy tűnik, a Honda is rárepülhet a műfajra.

400four

Az amerikai Motorcycle.com oldalhoz eljutott információk szerint a Honda augusztus végén befoglalta a CBR400R Four elnevezést. Márpedig a “Four” kitételt eddig csak és kizárólag egyféle hengerszámhoz rendelte a múltban a Honda: a négyhez, ahogy arra maga az elnevezés is rámutat.

Márpedig négyhengeres kicsi CBR nincs a Honda kínálatában. A trademarkolt elnevezéshez egy japán belpiacos Honda áll a legközelebb, a CBR400R, ami viszont a kéthengeres CBR500R egy helyi kategóriához szűkített változata. Ettől persze még megtörténhet, hogy csupán ahhoz készülnek lelakni a Four cimkét egy felszereltségi szinttel, de őszintén szólva, jobb bízni benne, hogy a CBR600RR alá összerakják a saját, visíttatós kis szörnyetegüket.