A Svartpilen 801 után megérkezett a Vitpilen 801 is

2024.10.04. 11:51

Vannak fontos és kevésbé fontos megjelenések. A 2025-ös Husqvarna Vitpilen 801 alapvetően az utóbbiak közé tartozik, mert a tavalyi Svartpilenhez képest durva változtatások nem történtek, leszámítva két látványos tételt: a fényszórót és a színt. Más tekintetben lényegében a két motor ikertestvérnek tekinthető.

Az egyik fontos újdonság a Bi-LED fényszóró lett, amiről nagyjából azt érdemes tudni, hogy eredetileg a kiemelkedő rezgésállósága, kompaktsága és tartóssága miatt előszeretettel használták építőipari, mezőgazdasági és off-road célú gépeken, de mára széles körben átvette az autóipar is. Lényege, hogy egy modulban két fényszóró funkciót kombinálnak, amik jelen esetben egyszerűen csak nappali menetfényként és tompított fényként üzemelnek. A kompatsága pedig teret ad a dizájnnal való játéknak: az új, döntött ovál és a középre helyezett szögletes fényszóró bevonja a teret a felépítésbe, ezzel szeparálva a Vitpilen megjelenését a Svartpilenétől.

A másik elterő részlet a két új szín. Az unalmas szürke szín megjelenése kellett, mint fagyott pörkölt a jégkrémes dobozba, de a világító sárgára már mindenki felkapja a fejét. És nagyon sárga. Hozzá kell tenni: a Svartpilen (szabadon fordítva fekete nyíl) és Vitpilen (fehér nyíl) alapkoncepciója az volt, hogy előbbi fekete, utóbbi kizárólag fehér színben létezett. Igaz, nemcsak erről mondtak le időközben a Husqvarnánál, hanem a túl radikálisnak bizonyuló csutkakormányról is. Lassan olvadnak a karakterek, mint szalonnazsír a langyos serpenyőben.