BMW offenzíva a motorpiacon

2004.12.02. 11:02

A müncheni első forduló után ismét beindult a BMW modelláradat a motorkerékpár piacra. December 2-án nyíló bolognai motorshow-n az új R1200RT mellett még egy újdonsággal várja látogatóit a BMW stand. Ez pedig nem más, mint az R1200ST, a német motorgyár legújabb sporttúra gépe.

Az R1200ST az R1200GS innovatív megoldásait, így a hajtásláncát, motorját és vázát használja fel. Az R1200ST az RT-hez hasonlóan 110 LE maximális teljesítményre képes, viszont menetkészen 30 kg-mal könnyebb, mint túrásabb márkatársa. Így nem is csoda, hogy sokkal fürgébb és dinamikusabban motorozható, ami egy sport-túra gépnél igazán elvárható.

A szögletes vonalakkal határolt felületek manapság igen divatosabb a sportmotorok körében. A motor különlegessége a kissé KTM-re hajazó fényszóró megoldás, bár az olasz motorok rajongói multistradás jellemzőket is felfedezhetnek a fejidomon, ugyanis a két lámpa függőlegesen egymás fölé került.

Sajnos még nem tudtuk kideríteni, hogy nálunk mennyibe fog kerülni, a legkényelmesebb címért induló sporttúra motor, de a rendeléseiket már januártól leadhatják az érdeklődők a hazai márkaképviseletnél.