Utolsó idei Superbike tesztek

2004.12.17. 12:37

Erős mezőny várható a 2005-ös Superbike és Supersport világbajnokságban a motorosoknál. Nem hivatalos teszt keretében idén utoljára motoroztak teszten a versenyzők december 13 és 14 közt Valenciában. A próbát nehezítette a hideg időjárás és a vizes aszfalt. Az első napon a korai eső és a lassan felszáradó pálya okozott gondot, míg második nap szintén a korán érkező eső és az egész nap nedves aszfaltcsík miatt nem tudtak teljes értékű munkát végezni a csapatok. Mindenesetre a Pirellinek, mint hivatalos gumiszállítónak jól jöttek a vizes körülmények közt mért adatok.

A Yamahához nemrég aláírt Andrew Pitt második alkalommal próbálhatta ki új YZF-R1-esét. Új futóművet, blokkolást gátló kuplungot, valamint más motorvezérlést kapott a gép a novemberi teszt óta. Az időjárás miatt azonban nem nyílt alkalom az összes új alkatrész kipróbálására. A DFX Racing 2005-re Ducatiról szintén Yamahára váltott és három pilótával tesztelt. Jose Louis Cardoso, Marco Borciani és Miguel Praia közül fog kikerülni az, aki majdan a világbajnokság egész idényében a csapat színeiben versenyez.

Bár a hivatalos Fila Ducati csapat nem volt jelen a teszteken, a gyár egyik neves versenyzője, Lorenzo Lanzi megjelent új csapatával, a Scuderia Caracchi-val, hogy számára új Ducati 999-est leellenőrizzék. Ez nem sikerült rosszul, hiszen a legjobb időt érték el a jelenlévők közt. A PSG-1 Kawasaki csapatban Chris Walker és Mauro Sanchini sem hiányoztak. Walker a hátsó traktus beállításaival volt nagyon elfoglalva. Giovanni Bussei a Bertocchi Kawasakin, David Checa a GMT Endurance csapat színeiben szerepelt.

A Supersport 600-as géposztályban a Yamaha először mutatta be egyik hivatalos csapatát, a Yamaha Motor Germany Racing Team-et. Az együttesben hajt jövőre Broc Parkes, aki a Ten Kate Hondától érkezett, valamint Kevin Curtain. Az új R6-os versenyváltozatán van még munka, így sem a csapat sem a pilóták nem unatkoztak. Az Italia Megabike hivatalos Honda csapat nem volt túl elégedett új gépeik teljesítményével, főleg Fabien Foret volt világbajnok nem. A leggyorsabb ebben a géposztályban Gianluca Nannelli volt egy Ducati 749-es fedélzetén.