Öntési hiba a vezérműtengelyekben

2004.12.20. 09:50

Súlyos rendellenességre derült fény az összes eddig elkészült BMW K 1200 S blokkjában. A vezérműtengelyekben olyan öntési hibát találtak, ami az alkatrész törését is okozhatja. A tengelyek nem a BMW-nél készültek, hanem egy beszállító gyártja, és egy rutin minőségellenőrzésnél derült ki, hogy a gyártás során technológiai hibát vétettek. Azonnal értesítették az összes BMW importőrt, hogy állítsák le az eddig üzembe helyezett tesztmotorokat, és a további működtetésre a gyár már nem vállal garanciát. A K 1200 S értékesítését felfüggesztették.

Mivel a gyár időben értesítette a magyarországi importőrt, ennek köszönhetően a hazánkba érkezett 10 motor még egyet sem adtak át, így nem is kellett azt a vevőktől visszahívni. A K 1200 S vásárlók már egy kijavított, teljesen hibátlan motorkerékpárt kapnak.

A magyar importőr azt kérte a gyártól, hogy a javítás során a motorok váz- és motorszáma ne változzon, és azokat még az idén kiszámlázhassák a viszonteladóknak. Így a motorkerékpárokra 2005-ben bevezetendő regisztrációs adó ezeket a járműveket nem érinti.