Varga ma is beért

2005.01.13. 14:59

A tegnapi rossz időjárás, és Meoni tragikus halála miatt a motorosok a tegnapi napot kihagyták. A mai, 13. napon összesen 668 km-t kellett megtenniük, ebből a gyorsasági szakasz 370 km. A gyorsasági rajtjától a Manantali duzzasztóig még mindig olyan terepen halad a verseny, amelyen gyorsan lehet haladni. Az ezt követő 150 kilométer viszont bokrokkal fedett, ahol az útvonal sokszor úgy tűnik, mintha a semmibe vezetne. A legjobban a motorosok küzdöttek a bokrok állandó kerülgetésével. A gyorsasági vége Sadiolában volt, amely a mai napig működő aranybányájáról híres.

Varga Ákos a 26. helyről indult, és 36-dikként 4 óra 47 perc alatt tette meg a mára kitűzött gyorsasági szakaszt, már csak 93 km összekötőszakasz van hátra a táborig, ezzel összesítésben a 24. helyen áll. Nagy Péter a 10 órás büntetésével a 92. helyről vágott neki, ő még nem ért be az utolsó ellenőrző ponthoz.

Az ausztrál KTM-es versenyző Andy Caldecott nyerte a mai gyorsaságit, az idei Dakaron immár másodjára, de összesítésben csak a hatodik helyen áll, mert a versenyt márkatársa, Cyril Depres vezeti.