Biaggi a Repsol Hondánál

2005.01.19. 11:19

A sokat várt hírt végre bejelentették: Max Biaggi hivatalosan is a 2005-ös Repsol Honda csapat tagja. Csapattársa a már korábban bejelentett amerikai Nicky Hayden lesz. Az új szerződést már meg is köttetett a HRC és az olasz pilóta közt.

Max Biaggit nem kell bemutatni a gyorsasági motorversenyzés iránt érdeklődőknek. A sportág elmúlt évtizedének egyik legnagyobb egyénisége. A 250 köbcentis kategória négyszeres világbajnoka így kommentálta az eseményt:
"A Honda gyári motorja álom minden pilóta számára, még azoknak is, akik más csapatoknál versenyeznek a MotoGP-ben. Mindig HRC pilóta akartam lenni. Jelenleg a Honda a legjobb módja, hogy bizonyítsam tehetségemet. Pilóta életem a mai napon újra kezdődött."

Biaggi 42 GP győzelmet ért el ez idáig, és 56 első rajtkockát szerzett mindezek mellett. A 33 éves versenyző célja a 2005-ös világbajnoki korona elhódítása Valentino Rossitól, és ebben a vágyában a Honda mindenben támogatni fogja. Biaggi jelenleg még sérüléséből lábadozik, és először január 23-25. közt fogja kipróbálni a 2005-ös Honda RC211V gépét Malájziában.