BMW-Aprilia együttműködési szerződés

2005.04.11. 11:50

Az Aprilia és a BMW közötti együttműködés nem új gondolat. 1993-tól 1999-ig az Aprilia gyárában készültek a BMW egyhengeres F650 motorkerékpárjai. A sikeres modell gyártását ekkor áthelyezték a BMW motorkerékpárgyár berlini üzemébe.

A BMW motorkerékpárgyár és az Aprilia, a Piaggio csoport tagja sikeres együttműködési szerződéssel zárták le tárgyalássorozatukat az elmúlt héten. A fejlesztési és termelési ágakat érintő szerződést Münchenben írták alá. Dr. Herbert Diess, a BMW Motorrad vezetője úgy nyilatkozott, hogy ezzel a lépéssel a BMW motorkerékpár palettát szeretnék kibővíteni. Az Olaszországban gyártott BMW termékek értéke 2004-ben körülbelül 420 millió euró volt, így Olaszország a BMW csoport egyik legfontosabb beszállítója.

Dr. Roberto Colaninno, a Piaggio csoport és az Aprilia elnöke így kommentálta a megállapodást: "A BMW és az Aprilia közötti együttműködés megerősíti az Aprilia hírnevét, technológiai és terméktervezési kapacitását. A Piaggio csoporthoz való csatlakozás után ez a következő fontos lépés az Aprilia, mint az egyik legfontosabb olasz, sőt európai márka fellendítése során."

A termelés két helyszínen, az Aprilia gyárában Noaléban és a Venice melletti Scorzčban folyik majd.