Talmácsi Barcelonában

2005.06.10. 21:37

A hétvégén újabb fordulójához érkezett a MotoGP versenysorozat. A Barcelonában megrendezendő versenyen ma a kis 125 köbcentisek közt elsőként mehetett ki a pályára Talmácsi Gábor GP versenyzőnk, a múltheti Olasz GP győztese. A jelenlegi, magyarországi időjáráshoz képest Barcelonában 26 fokos hőmérséklettel "tombol" a nyár. A délelőtti szabadedzés koronázatlan királya Talmácsi Gábor volt, aki a mögötte lévő 2. helyezettnek is 0,375 mp-t adott, ami nagyon jónak mondható, hiszen volt már arra is példa, hogy ilyen idősávon belül 4-6 versenyző időkülönbségei oszlottak meg. Talma nagyon örült, hogy sikerült megszerezni a legjobb időt a szabadedzésen, de tudta jól, hogy ezzel még koránt sincs vége a munkának.

Ma mindhárom KTM-s pilóta megkapta az új hengereket, ami Talma szerint - első kipróbálás után - nagyon jó. Az időmérőn azonban más beállításokat próbálgattak, amelyek nem váltak be és emiatt Gábor nem tudta hozni a reggeli idejét. Ráadásul egyszer sem tudott tiszta kört menni, mert nagy volt a forgalom a páylán és a szél is erősödött a szabadedzéshez képest. A futómű beállításokkal még vannak problémák, de ezt a napot erre szánták. Úgy voltak vele, hogy inkább ma legyen gyengébb az eredmény, mint holnap, vagy a versenyen.

Még két edzés van, és már most tudják,hogy holnap milyen beállításokat kell használni, hol kell javítani. A telemetria elemzésére is sort kerítenek, mindent aprólékosan átnéznek, hogy holnap mindenképpen javítani tudjon Talma a ma elért 5. helyén.

Az első időmérő eredményei:
1, M. Pasini Aprilia 1:52.009
2, M. Kallio KTM 1:52.319
3, M. Simoncelli Aprilia 1:52.397
4, T. Koyama Honda 1:52.645
5, G. Talmacsi KTM 1:53.098