EICMA Nemzetközi motorkerékpár szakkiállítás

2005.06.23. 10:34

A 2005-ös év forradalmi újításokat hozott az idén 63. alkalommal megrendezésre kerülő milánói kétkerekű szakkiállítás szervezői részére. A 91 éve, kétévente megrendezett "Milan Show" legnagyobb és legfontosabb újdonsága, hogy ebben az évben a vadonatúj és ultramodern Milan Fair Centre-be költözik. A nettó 20 000 négyzetméter alapterületű létesítményhez hatalmas szabad terület is társul.

A második újítás, hogy a szervezők úgy döntöttek, hogy ettől az évtől a motorkiállítás szintén évente kerül majd megrendezésre, akárcsak a kerékpáros kiállítás 1998 óta. Ehhez a változáshoz kapcsolódik az is, hogy a két kiállítást kettéválasztották, és különböző időpontokban rendezik meg őket: a kerékpáros kiállítók a hagyományokhoz híven szeptember közepén, 16-19-ig állítanak ki, a motorkerékpárosokat - a kiállítók többségének kívánsága szerint - november 15-20. között várják.

A jövőre nézve a szervezők nem tervezik a két kiállítás újbóli összevonását. Úgy remélik, ebben az új kiállítási központban megvalósulhat régi álmuk, hogy az EICMA Európa vezető szakkiállításává váljon és évről-évre kihagyhatatlan célpont legyen mind a kiállítók, mind az érdeklődők szempontjából.