Retro triálgép az Enfieldtől

2005.09.30. 18:21

Angliában nagy kultusza van az Indiából importált Royal Enfield gyártmányú gépeknek, amelyek ősei valaha a szigetországban készültek, igaz, vagy 40-50 évvel ezelőtt. Azoknak, akik az aszfaltot néha szeretnék elhagyni kétkerekűikkel, az Enfield a Bullett Electra X országúti gépéből alakította ki a retro stílusú triálgépet. Az Electra 499 köbcentis, OHV vezérlésű, egyhengerese adja az erőt. Szintén a testvértől érkezett a váz, az 5 sebességes váltó, a 280 mm-es első tárcsafék, a gáztöltésű hátsó rugóstag, valamint az elektromos önindító. A változtatások a fém első sárvédőt, az egyenes triál kormányt, az együléses, rugózó nyerget, a módosított segédvázat, a hátsó lámpát, kisebb irányjelzőket és sportos kipufogódobot jelentenek. A gépet Continental TKC80 rally gumikkal szerelik. Végsebessége 125 km/h és egyedül ezüstben rendelhető. Mindössze másfél millió körüli fontért árulják az Electra X-et a szigetországban.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.