Vakon egy GSX-R nyergében

2005.09.22. 13:40

A múlt héten rendhagyó utasmotoroztatásra került sor a Hungaroringen. A Team Suzukinak és Dudás Péternek köszönhetően három vak fiatalember és egy szintén vak hölgy régi álma válhatott valóra: a vállalkozó szellemű srácok és barátnőjük belekóstolhattak, hogy mit jelent egy Suzuki GSX-R 1000-es nyergében végigszáguldani a híres versenypálya aszfaltcsíkján.

Dudás Péter péntek délután tett eleget a négy vállalkozó szellemű vak fiatalt kívánságának, miszerint szeretnék kipróbálni a száguldás élményét egy többszörös bajnok vezetésével. A helyszínen beöltöztek a srácok, és miután megbeszélték Dudival azt a néhány mozdulatot, amelyek az irányváltoztatásokat voltak hivatott jelezni, felbőgött a motor.

"Eleinte csak óvatosan mertem menni, de egy idő után már feleslegessé váltak azok a mozdulatok, amik segítségével jeleztem, hogy melyik irányba fogunk fordulni, úgyhogy egyre jobban meg mertem húzni. A célegyenesen 230 km/h körül száguldottunk át. Mindenkinek nagyon tetszett a dolog. Nekem csak utólag jutott el a tudatomig, hogy mekkora bátorság kell ahhoz, hogy valaki, aki nem lát, felüljön egy versenymotorra. Próbáltam hasonlatokat keresni, hogy ez olyan mintha én_ de nem sikerült találnom egyet sem. Komolyan, le a kalappal a srácok előtt!" - nyilatkozta Dudás Péter az esemény után.

Mindezzel még korántsem ért véget a dolog. A szeptember 20-ai gyorsulási versenyen fordul a kocka: Péter ezúttal a hátsó ülésről nyújt asszisztenciát az előző heti száguldás egyik résztvevőjének, aki ezúttal a sofőrülésen próbálhatja ki magát, mint a gyorsulási verseny egyik résztvevője.