Capirossi duplázott, Rossi hetedszer

2005.09.27. 09:16

MotoGP kategória
Edzések A szabadedzéseken Valentino Rossi nem igazán erőltette meg magát, annak ellenére, hogy a sepangi futamon akár a vb cím elhódítására is megvolt az esélye, mindössze a 7. legjobb időt produkálta a 3 alkalom alatt. Az ezen a pályán általában jól szereplő Kenny Roberts érte el a legjobb köridőt, mögötte a szintén mindig jól szereplő Loris Capirossi végzett. Nicky Hayden a 3. és a Suzuki gyorsaságát bizonyítandó John Hopkins a 4. lett az idősorrendben. Az egyetlen időmérőn aztán tovább javultak az eredmények: Capirossi átvette a vezetést, Gibernau feljött másodiknak, míg az első sort Hopkins zárta. Nakano, Roberts, Hayden indulhattak a második sorból vasárnap és Rossi maradt a 7. helyen.

Verseny A rajt után kialakult kavalkádból Capirossi került ki győztesen és állt a mezőny élére. A második kör végén Gibernau lehetetlen helyen próbálta kifékezni Nakanót és az elrontott manőver vége az lett hogy mind a ketten a sóderágyba kerültek. Rossi ezután megkezdte a felzárkózást, amely nem ment neki könnyen, csak a 8. körben érte utol az élen motorozó Capirossit. Rossi hamarosan át is vette a vezetést honfitársától, és a verseny középső szakászában uralta a futamot. 8 körös vezetés után Capirossi visszavette a vezetést és a verseny utolsó szakaszában magabiztos előnyt gyűjtött össze a folyamatosan teljesített gyors köreivel. Rossit az időközben felzárkózó másik ducatis, Carlos Checa is igencsak fenyegette már, de a futam végéig tudta tartani néhány századmásodperces előnyét. Rossi 2. helye és Max Biaggi hatodik helyezése azt jelentette, hogy Valentino Rossi immáron hetedik világbajnoki címét szerezte meg, amelyből 5 egymást követett a legrangosabb (500 cm 3/MotoGP) kategóriában.

MotoGP köbcentis futam végeredménye:
1. Loris Capirossi Ducati
2. Valentino Rossi Yamaha
3. Carlos Checa Ducati
4. Nicky Hayden Honda
5. Marco Melandri Honda
6. Max Biaggi Honda
7. Kenny Roberts Suzuki
8. Alex Barros Honda
9. John Hopkins Suzuki
10. Colin Edwards Yamaha

Gyorsasági Motoros VB MotoGP kategória pontversenyének állása 13 futam után:
1. Valentino Rossi ITA 281 pont
2. Max Biaggi ITA 159 pont
3. Loris Capirossi ITA 142 pont
4. Colin Edwards USA 139 pont
5. Marco Melandri ITA 137 pont
6. Nicky Hayden USA 134 pont
7. Alex Barros BRA 122 pont
8. Sete Gibernau SPA 115 pont
9. Carlos Checa SPA 88 pont
10. Shinya Nakano JPN 69 pontHirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.