Bitter Sanyi az Endurance VB 13. helyén végzett

2005.10.04. 09:54

A vallelungai futammal lezárult az Endurance Világbajmokság 2005-ös szezonja. A VB cím ugyan már korábban eldőlt, viszont több helyezés is nyitva volt még az év végi értékelésig, így az egész mezőny teljes erőbedobással készült az utolsó, sokat eldöntő futamra.

Bitter Sándor és csapata, a Suzuki Austria Team 76 a Top 10-be kerülést tűzte ki célul, amire a verseny előtt meg is volt minden esélyük, miután a leghosszabb VB futamon, Oscherslebenben szenzációs szerepléssel a 6. helyen fejezték be a versenyt.

Ez sajnos végül nem sikerült. A római aszfaltcsík - annak ellenére, hogy teljesen újjá építették - már harmadszor nem hozott szerencsét Sanyinak. Bitti elmondása szerint mindezek ellenére az új pálya nagyon jó vonalvezetésű, igazán élvezetes rajta motorozni. A rossz szereplésnek - mint már az idén többször is - objektív okai voltak, nevezetesen a motor (ahogy a spanyolországi Albacete-ben is) ismét 112 Celsiuson dolgozott, így nem adta le a megfelelő teljesítményt, másrészt Sanyi és a Pirelli mérnökének javaslata ellenére a csapatvezetés nem a megfelelő gumiabroncsot kérte a versenyre, ami szintén hozzájárult ahhoz, hogy ne lehessen megfelelő tempóban versenyezni. A versenyt sikerült befejeznie a csapatnak, viszont a 17. hellyel pontot nem szereztek, így visszaestek év végére a 13. pozícióba.

"Korábbi betegségem miatt nem tudtam megfelelően felkészülni a versenyre, így a motor mellett én sem voltam 100%-os" - mondta Bitter a verseny után." - Az edzéseken már voltak jó momentumok, amikor igazán gyorsan tudtam menni, a versenyen viszont nem éreztem úgy, hogy jól mennék. A csapaton belül mindig én voltam a leggyorsabb, nekem volt a feladatom a terminusaim alatt a lehető legjobban felhozni a csapatot. Sajnos most nem voltam olyan formában, hogy ezt kellő mértékben megtegyem. Ez a három tényező járult hozzá, hogy csak a 17. helyre sikerült beérkeznünk, így visszaestünk az éves összesítésben a 13. helyre.