Megvan a döntés Talmácsival kapcsolatban

2005.11.06. 19:27

Mint ahogy az várható volt, Stefano Favaro, Talmácsi Gábor menedzsere ma este megkapta a KTM vezetőitől azt a hivatalos papírt, mely rögzíti, hogy Talma és a KTM által korábban aláírt szerződés semmis, a magyar versenyző mától szabadon dönthet arról, hogy hol kívánja folytatni a pályafutását.

A KTM bizakodott, hogy Gábor és managere mégis csak elfogadja az általa tett ajánlatot, - miszerint jövőre Talma a KTM szatelit 125-ös csapatát erősítené - de mint ahogy az kijelentésre került tegnap is, Talmácsiék ezekkel a feltételekkel semmiképp nem kívántak az osztrák istállónál maradni.

A KTM-mel folytatott mai megbeszélésüket követően Talmáék aláírták a Honda Kopron-Scot csapatával az előszerződést, mely tartalmazza, hogy Talma első számú pilóta lesz a csapatnál. 2 db HRC gyári Honda, a legújabb technikai háttér, és ugyanaz a szerelő gárda áll rendelkezésére majd, mellyel 2004-ben világbajnoki címhez segítették Andrea Doviziosot.

A csapat főtámogatója a Scot útépítő társaság, - Olaszország 3. legnagyobb cége ebben a tevékenységi körben - teljes bizalommal van Gábor felé és semmi kifogásuk nem volt az ellen, hogy ő legyen a csapat első számú versenyzője, ami mindenképpen egy hatalmas elismerés. Stefano Favaro pedig külön örül annak, hogy mától nem egyedüli olaszként vakon bízik és hisz védencében. A végleges szerződés aláírására november 15-én kerül sor, mely csupán terjedelmében fog változni, minden egyes feltétel megegyezik az előszerződéssel. Ezt követően november 28-29-én sor kerül az első tesztelésre Jerezben.

Talma nyilatkozata:
"Örülök, hogy végre véget ért a folytatásommal kapcsolatos hercehurca. A mai jó eredményt egy jó szerződés aláírása koronázta meg. Boldog vagyok, hogy egy ütőképes csapat első számú versenyzője lehetek jövőre."
Stefano Favaro nyilatkozata:
"Végre megnyugodhatnak a kedélyek. Úgy érzem, hogy a lehetőségek közül a lehető legjobbat választottuk amikor visszautasítottuk a KTM cseppet sem kedvező ajánlatát és aláírtuk a Hondával az előszerződést. Az pedig, hogy egy ilyen nagy olasz cég, mint a Scot ennyire bízik Talmában külön öröm számomra. A szezonnak ugyan vége, de hamarosan ismét kemény munka vár ránk. "