Suzuki muszklik

2005.11.15. 10:26

A Suzuki mega-cruiser újdonsága M1800R Intruder névvel jelentkezik 2006-ra. A teljesen új fejlesztésű 1783 köbcentis, vízhűtéses, benzinbefecskendezéses 54 fokos hengerszögű V2-es blokkról egyelőre nem árult el a gyár nyomaték és teljesítmény adatokat, de állításuk szerint a szárazon 315 kg-os motort megfelelő dinamikával rántja előre az erőforrás. Ehhez pedig minimum 100 lóerő szükségeltetik. Az egyébként kardánhajtásos motor megállásáról elől a sportgépekről érkező, radiális felfogatású féknyergek és dupla 310 mm-es tárcsafékek gondoskodnak.

Sok más egyébben is hasonlít egy modern sportmotorra az izombringa. A blokk kipufogószelepet kapott a GSX-R 1000-hez hasonlóan. Az első teleszkópok fordított kivitelűek és 46 mm belsőcső átmérővel rendelkeznek. A hátsó lengővilla alumíniumból készült. Elől négyszög alakú első halogén első lámpa, hátul LED-es féklámpa került beépítésre.

A műszerfal a kormányra került és teljesen elektronikus kivitelű, bár a sebességet analóg óra mutatja. A többi adatot LCD kijelzőről, illetve LED-es visszajelzőről olvashatjuk le. A széles üzemanyagtank egy része az ülés alatt helyezkedik el, és majd 20 liter üzemanyagot képes befogadni. A 18 col átmérőjű hátsó kerékre 240 mm széles Dunlop abroncs került. A mega-cruiser ára 3.5 millió forint felett várható.