Master Cross választás - 2006.

2006.01.27. 11:49

Független újságírók évről évre rendszeresen megrendezik a krosszmotorok összehasonlító tesztjét, a Master Cross-t. Az esemény néhány hónappal megelőzi a sportgépek hasonló harcát a Master Bike-ot.

Idén a spanyolországi Igualada mellett található Parcmotor pályára voltak hivatalosak a legnagyobb motoros újságok képviselői, így a spanyol Motorciclismo, a francia Moto Crampons, az olasz Moto Sprint, a német Motorrad, a svéd Bike, a mexikói Motociclismo és az ausztrál MCN újságírói. Tesztelésre hat motorgyár legjobb gépei érkeztek, így a Honda, a Husqvarna, a Kawasaki, a KTM, a Suzuki és a Yamaha krosszmotorjai.

A több lépcsős pontozásos megmérettetésen négy kategóriába sorolták be a motorokat. A 125 cm 3-es kétütemű osztályban, az MX2-2T-ben a Suzuki RM 125 vitte a prímet, nem sokkal lemaradva a Kawasaki KX 125 következett. A 250-es kétüteműek harcában a Yamaha YZ250-t lenyomva a Kawasaki KX 250 nyert, egyben az összes kategóriában induló krosszgép közül leggyorsabb volt a kijelölt krosszpályán.

A négyüteműek harcában az osztrák motorgyár, a KTM 250 SX-F modellje győzött ismét csak egy Kawasaki, a KX250F előtt a kisebbik gépek kategóriájában, míg a 450-es négyüteműek között a Honda CRF450R nyert mindenki nagy megelégedésére.

Az újságírók azonban nem elégedtek meg ennyivel, tudni akarták, melyik az a motor, amelyiket kikiálthatják minden krosszgépek királyává. A dobogó harmadik fokára a KTM 250 SX-F léphetett fel, majdnem győzött a KTM 525 SX Racing, míg a király 2006-ban a Kawasaki KX 250 lett.