Tóth Imi nem kezdett rosszul az IRTA teszten

2006.03.01. 20:18

A keddi napon Barcelonában megkezdődtek a hivatalos IRTA tesztek. A nyolcad literes mezőny foglalta el kizárólagosan a katalán pályát kedden, ezzel mintegy megnyitva az új évadot, hiszen a hivatalos IRTA teszttel veszi kezdetét a 2006-os szezon. Csupa újdonság volt a mai nap Tóth Imi számára: ma látta először az új, Berik márkájú bőrruhája tervét, ma kapta meg a Nolantól az egyedi festésű és új szerkezetű sisakját, és ma ülhetett fel először az új gépére.

A motor nagyon tetszett Iminek. "Sokkal stabilabb a váz, nem jár a hátulja, nagyon jó a kanyarokban és piszok erős" - jellemezte az első pár kör után. A teljesen új ÖHLINS első futóművet kedden próbálta ki először, ami sokkal jobb a réginél. Hátra viszont visszatették a régit, mert azt a három előszezoni teszt alatt tökéletesre sikerült beállítani. Imi ezután egyből javított 1,2 mp-et és a 12. helyre került. Örömmel nyugtázták, hogy a jó időeredmény könnyen jött, így nyugodtan fogtak neki a kötelező munkáknak, azaz elkezdtek különféle alkatrészeket (kipufogók, hengerek, dugók, stb.) tesztelni.

Keményen dolgozott a csapat és nagyon elégedett volt a keddi nappal. Sokat fejlődtek és Imi a 19. helyen végzett a 40 fős mezőnyből. 1.53.194-es köridejét úgy érte el, hogy 20-30 körrel kevesebbet motorozott, mint a többiek. Szerdán a legkisebbek után a 250 köbcentisek veszik át a stafétabotot, így a csapat másik fele, Roberto Locatelli és szerelői is munkához látnak.