A BMW F800S-t választotta a 2003-as streetfighter világbajnok

2006.04.06. 11:29

Az egykori kaszkadőr világbajnok, Christian Pfeiffer lélegzetelállító trükköket mutatott be az új BMW F 800 S motorral. A korábban Ducatival versenyző Christ már a prototípus tavalyi tesztelésekor lenyűgözte a BMW legújabb kéthengerese, az F800S. A gyár kihasználta a tehetséges motoros akrobata érdeklődését, és még az értékesítés kezdete előtt egy előszériás modellt adtak Pfeiffernek, amit természetesen kissé átalakított a versenyző.

Új motorjával a februárban, Floridában megrendezett Stunt Wars-on esett át a tűzkeresztségen, és rögtön győzött is. A Stunt Wars a legnagyobb amerikai freestyle motorkerékpár bajnokság, amelyet a profik nem hivatalos világbajnokságként tartanak számon. A 35 éves Pfeiffer játszva győzött a világ legjobb kaszkadőrei ellen egy még soha nem látott mutatvánnyal: elengedett kormánnyal egykerekezett, amit egy 230 fokos fordulat követett. Az átalakított F 800 S volt az egyetlen kéthengeres gép a mezőnyben, az ellenfelek többsége négyhengeres motorokkal indult.

Pfeiffer rendkívül lelkesen beszélt az F 800-as motorikus tulajdonságairól: "A motor és a gázkar közötti összeköttetést kiválóan oldották meg, az erőátvitel magától, könnyedén megy végbe - sokkal jobb, mint az előző motoromnál, amely lánchajtású volt. Már a kezdetektől jól éreztem magam a nyergében, nagyszerű a kiegyensúlyozottsága, alig kellett hozzányúlnom, majdnem mindig egyensúlyban maradt.

Christian Pfeiffert legközelebb április közepén a Kaszkadőr Európa-bajnokság első fordulóján láthatják az érdeklődők a hollandiai Assenben. Sajnos egyelőre még nem tudni, hogy a hazai legnagyobb megmérettetésen, a kaposvári Stunt Riding Európa-bajnoki fordulón láthatjuk-e.