Bautista duplázott

2006.04.10. 10:20

A 125 köbcentis gyorsasági világbajnokság 2. futamát Katarban, a Losail versenypályán rendezték meg. Az első futamon jól látszott, hogy a gyári Apriliák, elsősorban az MVA Aspar csapat roppant erős lett a tél folyamán. Jerez azonban hazai pálya volt nekik, most adott volt a lehetőség, hogy idegenben is megmutassák tényleg olyan jók-e.

Edzések
Mattia Pasini már az első edzésen megmutatta, tényleg nagyon gyorsak az MVA Apriliák! 2 másodperccel ment jobbat az addigi körrekordnál. Az első sorban az edzés után csak csapattársait találhatjuk Sergio Gadea, Alvaro Bautista és Hector Faubel személyében. Talmácsi Gábor 8, Tóth Imi 25. helyen végzett csütörtökön. A második edzésen Mattia Pasini már nem tudott javítani idején, így visszacsúszott a második helyre. A katari első rajtkockát csapattársa, Bautista csípte el. Mika Kallio (KTM) befurakodott a 3. helyre az Apriliák közé, Pasini és Gadea közé. Talmácsi Gábor feljött a 6. helyre, Tóth Imi végül 27. helyre kvalifikálta magát.

Verseny A rajtot Gadea kapta el legjobban, majd Kallio és Talma következett. Sajnos Talma az első kört követően folyamatosan visszaesett, először 5. majd nem sokkal később már csak a 8. helyen jött. Tóth Imi viszonylag jól rajtolt, a 23. helyen körözött a verseny első részében, majd nem sokkal később műszaki probléma miatt kiállni kényszerült. Bautista miután áthámozta magát versenytársain, magasabb fokozatba kapcsolt. Mindenkinél gyorsabb volt majd 1 másodperccel körönként és folyamatosan elhúzva fölényesen nyerte a futamot. Ezzel megszakadt a majd 4 éve, 56 verseny óta tartó sorozat, miszerint a 125 köbcentiseknél nem volt aki két egymást követő versenyen nyerni tudott volna.

Talma sajnos egészen a 12-13. helyekig szakad le, főként futómű beállítási gondjai miatt A dobogó maradék két helyéért Kallio, Lukas Pesek (Derbi), Pasini és Gadea küzdöttek. Az utolsó kört Gadea kezdte kis előnnyel, majd Pesek, Kallio, Pasini következtek. Kallio megelőzte Peseket a kör elején, majd a közepe táján Pasini is megpróbálkozott ezzel, de olyan hevesen, hogy kissé megbillentette a cseh fiút aki így bukott egy jókorát. Kallio tovább üldözte Gadeat, akit a célvonalon kapott el, és egy tized másodperccel megelőzve őt, megszerezte a 2. helyet. Talma a kiesések után végülis a 11. helyen ért célba.

125 köbcentis futam végeredménye:
1. Alvaro Bautista Aprilia
2. Mika Kallio KTM
3. Sergio Gadea Aprilia
4. Mattia Pasini Aprilia
5. Pablo Nieto Aprilia
6. Hector Faubel Aprilia
7. Angel Rodriguez Aprilia
8. Thomas Lüthi Honda
9. Simone Corsi Gilera
10. Julian Simon KTM
11. Talmácsi Gábor Honda

Gyorsasági Motoros VB 125 köbcentis kategória pontversenyének állása 2 futam után:
1. Alvaro Bautista SPA 50 pont
2. Mika Kallio FIN 33 pont.
3. Mattia Pasini ITA 29 pont
4. Sergio Gadea SPA 25 pont
5. Lukas Pesek CZE 20 pont
6. Hector Faubel SPA 20 pont
7. Pablo Nieto SPA 17 pont
8. Julian Simon SPA 17 pont
9. Talmácsi Gábor HUN 13 pont
10. Simone Corsi ITA 12 pont