Magyar versenyző a Suzuki GSX-R Európa Kupán

2006.05.11. 09:54
Kapcsolódó cikkek (1)

Újabb magyar motorversenyző mutatkozott be nemzetközi porodon. Dudás Péter háromszoros magyar és négyszeres alpok-adria bajnok motorversenyzőnk a tizenegy nemzet versenyzőit felvonultató Suzuki GSX-R Európa Kupa második futamán állhatott rajthoz. A Superbike Világbajnokság keretein belül, többszázezres nézősereg előtt lezajlott verseny mezőnyében a világ legjobbjai között kellett helytállnia a Team Suzuki kiemelten támogatott versenyzőjének, ahol végül a 16. helyet sikerült megszereznie.

A verseny során a célegyenes végén található lassítóban többen is ütköztek, Dudás is kicsúszott a pályáról, de szerencsére esés nélkül tudta folytatni a küzdelmet. A következő három-négy körben sikerült visszatornásznia magát a középmezőnybe, ám ekkor majdhogynem megismétlődtek a rajt utáni események. Mindezek ellenére a pilóta a tolakodásban résztvevőket maga mögött hagyva győztesen került ki a zűrzavarból, és teljes erőbedobással teljesítette az utolsó köröket. Az első helyezett a szintén Wild Card-osként rajthoz álló olasz veterán Fabrizio Pirovano, a második a tizenhét éves belga Xavier Simeon, a harmadik pedig Philipp Hafeneger német versenyző lett.

"Nehéz verseny volt. A monzai pálya nagyon gyors (a Superbike mezőnyben 190 km/h óra az átlagsebesség), remek a vonalvezetése, de mivel nem lehet belátni a fordulókat, nagyon jól kell ismerni, hogy gyorsan tudjon menni rajta az ember. Mivel én most jártam itt először, ráadásul az egyik edzés esős volt, a másik pedig rövidebb volt a tervezettnél, nem volt túl sok időm alkalmazkodni. Remélem, hogy a legközelebbi misanói futam még jobban sikerül majd, és a terveimnek megfelelően az első tízben tudok végezni."-nyilatkozta Dudás Péter a verseny után.