Kibővül a Piaggio Liberty-család

2006.06.01. 14:53

A Piaggio Liberty egy kis ráncfelvarráson esett ár és ikertestvéreket kapott a modellcsaládjába. A Piaggio nagykerekű robogói mostantól az eddig ismert hagyományos változatban, illetve egy "S" sportosabb variációban is megrendelhető. A Liberty az egyik legnépszerűbb robogó volt az elmúlt évtizedben, összesen 410 000 darabot értékesítettek belőle. Eredetileg 50 köbcentis kétüteműként árultak, majd a 125-ös négyüteműtől kezdve a 150 illetve 200 köbcentis blokk is belekerült. Az S változattal elsőként lesz kapható nagykerekű sportos robogó a Piaggio kínálatában.

Liberty S
Az S változatban a Liberty sportos kiegészítők sorát kapta. Az új első rész egyből megkülönbözteti a klasszikus változattól: a hegyesebb, szélesebb első lámpa ide a motor elejébe került a kormánypajzsból, míg az indexek felkerültek a kormányhoz. Az első traktust egy kis füstszínű szélvédő egészíti ki. Az egész formaterv keskenyebbé, dinamikusabbá, agresszívebbé vált az átalakítások után. Egyéb részletek is kifejezik a Liberty S sportosabb mivoltát: fekete kipufogódob, fekete visszapillantó tükrök, és sötétszürke sárvédő illetve első villaszárak. A kis hátsó spoiler, amely egyben kapaszkodó is, és a kerekek matt szürkére lettek fényezve. A sportos szürke-fekete kombinációjú nyerget narancsszínű cérnával varrták meg. A formáját a maximális komfort érdekében kicsit átalakították, és most már egy nyitott sisak is elfér az ülés alatt. A trendi matricázás a sportosság további fokozására szolgál.

Liberty
A Liberty elegáns stíluselemei érintetlenek maradtak a klasszikus változatnál. Egyedül a sárvédők változtak sötétszürkére, és az ülést formázták át, hogy egy nyitott jet sisak elférjen az ülés alatt.

Erőforrások
A Liberty és a Liberty S széles motorpalettával rendelkezik. A 200 köbcentis, kétszelepes, léghűtéses blokkot csak a Liberty számára fejlesztették ki. Tökéletes egy gyors startra a lámpánál, és a város környéki utazásokra is alkalmas. A blokk igen alacsony fordulaton adja le nyomatékát lés rugalmasan gyorsul bárhonnét. 12,5 lóerő zokszó nélkül bírja a magasabb utazósebességet is. A 125-ös 10 lovas négyütemű arany középút a teljesítmény, a könnyed használat és a gazdaságosság között. Még utassal is el lehet vele boldogulni. A két 50 köbcentis főként a fiataloknak termett. A négyütemű a gazdaságosság, míg a kétütemű a sportosság kedvelőinek ajánlott. A négyüteművel akár 260 kilométert tehetünk megy a 6 literes tankkal.

Felszerelések, színek
Amint az a Piaggiótól jól megszokott, sok extra felszerelést tart kínálatában robogóihoz igazítva azokat. A Libertykhez 33 literes, a gép színére fényezett hátsódoboz, kétféle jet sisak (Micro és Zero nevezetűek), karc- és rázkódásálló magasabb első szélvédő, lábvédő, lopásgátló lánc, elektronikus riasztóberendezés. Minden Libertyhez elérhető az öt metálszín: sötétkék, világoskék, fekete, vörös és szürke. A Liberty S ezenfelül egy másfajta, vörös-fekete-szürke festéssel is kapható.