A földkerekség legtöbb BMW motorja egy helyen

2006.05.30. 14:08

Garmisch festői környezetével ideális hely motoros találkozók szervezésére. Évente egyszer a BMW Motorrad is elfoglalja a várost. Idén július 7. és 9. között rendezik meg a már hagyományos találkozót, amelyre a világ minden tájáról érkeznek résztvevők. A programok közül bárki kedvére csemegézhet: kézműves bódék sorai, motorkiállítás és divatbemutatók várják az odalátogatókat. Motorostalálkozóhoz híven a kaszkadőrversenyek, bemutatók, gyorsulási és ügyességi versenyek is elmaradhatatlanok. Az idei év egyik fénypontja Chris Pfeiffer, az idei Kaszkadőr Európa Bajnokság legesélyesebbje lesz, aki F 800 S motorjával mutatja majd be fantasztikus trükkjeit.

A találkozón a koncertek, vetítések és természetesen az esti bulik választéka vetekszik az Oktoberfest kínálatával. A labdarúgó világbajnokságon a harmadik helyért folytatott küzdelmet egy gigantikus méretű vetítőfalon lehet majd látni. A találkozóra egyenesen Kínából érkezik a Világmotorosként is emlegetett Helge Pedersen, aki egy BMW R1200GS nyergében, 20 társával vállalkozott arra, hogy Pekingből motorozzon Garmisch-Partenkirchenbe, a BMW Motorrad találkozóra. A túrán résztvevő motorok GPS helymeghatározóval vannak felszerelve, aminek köszönhetően az interneten is könnyen szemmel kísérhetjük a csapat 16 000 km hosszú túráját Kínán, Mongólián, Szibérián, Oroszországon, Ukrajnán, Lengyelországon, Csehországon és Szlovákián keresztül, egészen a garmischi helyszínig. A www.globeriders.com oldalon a csapat mindennapjait a webnaplójukon keresztül is nyomon lehet követhetni, illetve további hasonló túrákra lehet jelentkezni.

A BMW Motorrad találkozóról rengeteg információt találni a találkozó hivatalos oldalán lehet. Többek között az ingyenes részvétel feltételeire is rábukkanhatunk az oldalakat böngészve. A többnyelvű program segít a szálláskeresésben, az ingyenes kempingezési lehetőségek felderítésében, vagy akár a Motorrad Navigátor letöltésében is.