Spanyoloké a siker otthonukban

2006.06.21. 14:18

Edzések
A katalán pályán, az első napon mindenki részben vizes pályán motorozott. Ez meglátszott az időeredményeken, mert hiába igyekezett bárki bárhogyan, a szombati edzés legrosszabbja is jobbat ment aznap, mint a pénteki legjobb. A második időmérőn Alvaro Bautista szerezte meg a pole pozíciót, őt Mika Kallio, Pablo Nieto és Hector Faubel követik az első sorban a rajtnál. Talmácsi Gábor idei legrosszabb edzésével a 13. míg Tóth Imi a 32. helyen végzett.

Verseny Már a startnál három Aprilia tört az élre. Nieto vezérletével Bautista, Faubel haladtak az élen a rajt után. Őket Lai és Lüthi követték Hondán, Talma valahol a 12. hely környékén jött el. A második körben már Bautista állt az élre, nyomában Lüthivel, de Talma sem esett vissza az első tízből, sőt Simon méretes és Kallio kisebb bukása után még a 8-9. helyen is motorozott. A verseny harmadától a négy MVA Aspar Aprilia vívott egymással házinak nem nevezhető, késhegyre menő csatát. Ennek végeredményeképpen hajszállal ugyan, de Bautista nyerte a futamot, Faubel és Gadea előtt. Egyedül Pesek és Lüthi tudta nem apriliásként az iramot tartani, jutalmuk egy 5. és egy 6. hely lett. Talma végig Nietóval harcolt, de nem bírt vele. Tóth Imi a 27. helyen ért célba.

Talmácsi Gábor nyilatkozata:
"Elégedett vagyok, jó verseny volt. A motorom teljesítményével akadtak gondjaim, viszont nagy lépést tettünk előre, mert a futómű és a gumi remekül működött. Most megnézzük, hogy melyik versenyeken volt jó a motorerő, és úgy próbálják majd beállítani a következő versenyekre. A futam elején tartottam a lépést az elsőkkel, a féktávon megérkeztem rájuk, de a kigyorsításoknál és az egyenesekben nem tudtam menni velük. Nieto mögött mentem, ő elvesztette a ritmust az elejével, és leszakadtunk a bolyról. Végig feltartott, de nem tudtam megelőzni, mert az egyenesekben nem bírta a motorom. A Hondától úgy érzem eddig is mindent megkaptam, de most új alkatrészekre lesz szükség, hogy a kigyorsítás (motorerő) jobb legyen. Nem adjuk fel, dolgozunk tovább keményen, hiszen még jó néhány verseny van hátra_"

125 köbcentis futam végeredménye:
1. Alvaro Bautista Aprilia
2. Hector Faubel Aprilia
3. Sergio Gadea Aprilia
4. Mattia Pasini Aprilia
5. Lukas Pesek Derbi
6. Thomas Lüthi Honda
7. Pablo Nieto Aprilia
8. Talmácsi Gábor Honda
9. Joan Olive Aprilia
10. Fabrizio Lai Honda

Gyorsasági Motoros VB 125 köbcentis kategória pontversenyének állása 7 futam után:
1. Alvaro Bautista SPA 144 pont
2. Mika Kallio FIN 88 pont.
3. Mattia Pasini ITA 87 pont
4. Hector Faubel SPA 87 pont
5. Sergio Gadea SPA 83 pont
6. Lukas Pesek CZE 66 pont
7. Thomas Lüthi SWI 54 pont
8. Talmácsi Gábor HUN 52 pont
9. Julian Simon SPA 46 pont
10. Simone Corsi ITA 43 pont