Esélylatolgatás az asseni futam előtt

2006.06.22. 19:32

Assen sokat jelent a magyar motorsport rajongóknak, hiszen tavaly itt a dobogó legtetejére állhatott fel Talmácsi Gábor, így talán még a futball vb-nél is izgalmasabb küzdelmet láthatunk. A holland pályán már szokásos, hogy a versenyt nem vasárnap, hanem szombaton rendezik. Ennek megfelelően az időmérők is egy nappal hamarabb, már ma megkezdődtek. Az időjárás ismét tréfás kedvében volt, hol száz ágra sütött a nap, hol meg a versenyzők nyakába szakadt az ég. Így aztán, akik az edzés végére tartogatták legjobb ideiket, bizony-bizony pórul jártak. Na, azért nem kell még búslakodni, holnap is lesznek időmérő futamok, és ha az időjárás kegyes lesz, akkor lehet javítani.

Nézzük, hogyan látták az első napot és a felújított asseni pályát magyar versenyzőink:

Talma nyilatkozata:
"Nem rossz a 7. hely. Az időjárás megint közbeszólt, de ezt idén már kezdjük megszokni. Holnapra még vannak ötleteink a beállításokkal kapcsolatban, illetve a váltón is állítani fogunk. "

Tóth Imi nyilatkozata:
"Elsősorban a pálya első szakaszán veszítek időt. Itt van egy annyira lassú kanyar, ami szerintem még az estorili fordulónál is lassabb, ami tudomásom szerint a sorozat legkisebb sebességű kanyarja. Itt délelőtt hosszú volt a váltó, és változtattunk az áttételen, de még nem teljesen tökéletes. A futóművön kell még egy kicsit finomítanunk. Az átalakított részek nem igazán tetszenek. Elveszítette a pálya azt a jó kis ritmusát, dinamizmusát. Kár érte."

125 cm 3 első időmérő eredmények:
1. Lukas Pesek CZE Derbi
2. Alvaro Bautista SPA Aprilia
3. Nicolas Terol SPA Derbi
7. Talmácsi Gábor HUN Honda
20. Tóth Imre HUN Aprilia