Husaberg Fesztivál 2007-es újdonságokkal

2006.07.11. 15:37

A németországi Harz-Ringen a hétvégén ismét megrendezték az immáron szokásos Husaberg Fesztivált. A helyszín jellemzője, hogy minden kék-sárga színben pompázik, tehát találni sem lehetne jobb helyszínt egy ilyen fesztiválhoz. Természetesen idén is több száz Husaberg rajongó gyűlt össze, akik kedvükre motorozhattak, függetlenül attól, hogy az enduró vagy a supermoto stílust képviselték.

A német bajnokság legjobb husabergesei is eljöttek, így elég komoly futamokat rendeztek szinte egész nap. Rajtunk kívül voltak mindenfelől: Izlandról, Angliából, Franciaországból, de voltak csehek, horvátok és persze Magyarok is.

Az egész napos motorozás mellett votl Husaberges stunt show, tombola, közös VB-döntő nézés, egész napos enduró túra stb, de a legérdekesebb mégis egy kis sátor volt. Itt mutatták be először - és nem csak a fotósoknak, de bárkinek, aki eljött a fesztiválra - a legújabb, 2007-es Husaberg modelleket. Bemutattak egy replika endurót is, amit valószínűleg év közben adnak majd ki. Szinte az egész Power Parts felvonul rajta az Akrapovic titán csőtől a PDS-gumis mart kormánybefogóig és a kék eloxált alkatrészekig.

2007-es változások(amit mi láttunk, mert hivatalos technikai adatokat még nem kaptunk):

- az enduró modellek mart villabefogót kaptak
- robotizált hegesztés a vázon
- a dinamikát és könnyedséget tükröző új matrica szettek
- a supermoto egyik oldalán HUSA a másikon BERG felirattal és fekete idomokkal
- új fékrendszer a supermotón, de maradt alul-felül radiális
- új hátsó rugós tagok, sárga rugókkal
- új első telók, fekete külső szárral
- állítható rugó-előfeszítés elöl mindkét modellen