Ducati Monster S4R Testrastretta blokkal

2006.10.03. 10:27

A Ducati Monster S4R 2007-re alaposan megerősödött, mivel megkapta a 998-as Superbike egykori 130 lovas Testastretta blokkját. Ez a blokk azelőtt kizárólag a Ducati S4RS Monster csúcsváltozatban szolgált. Az S4RS azonban nagy valószínűséggel megszűnik 2007-re, mivel ára meglehetősen borsosnak bizonyult és a sima S4R most már majdnem annyit tud, mint a topmodell, kivétel az Öhlins futómű.

Az aranyszínű teleszkópok helyére 43 mm belsőcső átmérőjű, teljesen állítható Showa villák, hátra pedig teljesen állítható Sachs rugóstag került. A motor hátsójának magassága állítható, a felfüggesztésben használt tolórúd hosszának változtatásával. Az új első telók lehetőséget kínáltak a Brembo radiális féknyergek felszerelésére, és természetesen a főfékhenger is radiális kivitelű lett.

A gépet továbbra is a dupla, egy oldalon kivezetett kipufogódobok, az egykarú alu lengővilla, a kis fejidom, és az egyedi fényezés jellemzi. Az újdonság titánszürke és Ducati vörös színekben lesz kapható. A fekete felnikre 120/70-17 és 180/55-17 méretű Michelin Pilot Power abroncsokat húznak gyárilag. Mindkét változatnak vörös a váza, fekete a hátsó lengővillája és a Showa teleszkópok alsó része. Sok kisebb alkatrész, mint a lábtartók, a vízhűtő oldala, a lámpafelfogató is fekete fényezést kapott. A motor október elejétől lesz elérhető a Ducati kereskedésekben.