Szentmiséről motorkiállításra

2006.10.09. 18:44

Az Intermot rég több egy egyszerű nemzetközi vásárnál. Sokkal inkább egy hatalmas, közel egy hétig tartó fesztivál. Ugyan a főszereplők még a motorok, de egymást érik a legkülönfélébb programok a tesztmotorozástól a divatbemutatókon át, a legnevesebb streetfighterek produkciójáig, hogy az éjszakai motokrossz freestyler bemutatót ne is mondjam.

Talán az egyik legmeglepőbb esemény azonban a kiállítás területén kívülre hívja a motorosokat. Egész pontosan Köln belvárosába, a kölni dómhoz, ahol ökonomenikus templomszolgálat áll a hívő motorosok rendelkezésére október 14-én reggel 10 órától. A motorosok a katedrálisban egy imára gyűlnek össze, hogy megemlékezzenek a közlekedési balesetben elhunyt társaikról. A megemlékezést követően a résztvevők együtt motoroznak a Dómtól az Intermot helyszínére. A pontos útvonal az Intermot honlapján található.

Hogy a német származású pápa ihlette a szervezőket, vagy a "Mentsünk meg 12 000 életet Európa országútjain" akció egy újfajta megközelítése lenne, ki tudja.