Héctor Barbera a Team Tothnál!

2006.11.22. 11:33

A Team Toth csapat nagy port kavart 2006-ban azzal, hogy leszerződtette a világklasszis versenyzőt, Roberto Locatellit. És Loca hozta is az eredményeket, többször állt dobogóra a magyar csapat színeiben, míg összesítésben az ötödik helyet szerezte meg a világbajnokság 250 cm 3-es kategóriájában. 2007-re azonban sajnos külön vált a csapat és a versenyző útja. Szomorúságra azonban semmi ok, mivel Locatellit a fiatal spanyol tehetség, Héctor Barbera követi a Team Tothnál.

A teljes gyári támogatású 250 cm 3-es Aprilián ülő 20 éves versenyző a legjobb idővel zárta az első tesztnapot. A csapat másik versenyzője, szintén a 250 cm 3-es kategóriában Tóth Imi lesz, aki megkapta a félgyári támogatást, azaz LE típusú motorral vághat neki a 2007-es szezonnak. Imi új motorja januárban lesz kész, ezért ő most nem tesztelt. Mindkét versenyző főmérnöke az a Rossano Brazzi úr lesz, aki 1991 óta az Aprilia mérnöke, világbajnok volt 250 cm 3-ben Marco Melandrival (2002-ben), Manuel Poggialival (2003-ban), de főmérnöke volt többek között Loris Reggianinak és Valentino Rossinak is. Ezen kívül aktív tagja az Aprilia kutatás-fejlesztés csapatának, többek között részt vett az 1000 cm 3-es motor kifejlesztésében.

Tóth Imre csapatfőnök:
"Az egyik szemem sír a másik nevet, hiszen Locával nagyon szoros barátság alakult ki közöttünk, ezért sajnálom egy kicsit, másrészt viszont a jövőt illetően kamatozó döntést hoztam, mert egy nagyon fiatal és igazán tehetséges versenyzővel bővült a csapatom. Robyval azonban továbbra is barátok maradunk, olyannyira, hogy decemberben ellátogat hozzánk egy kis pihenésre. Héctort már régóta jól ismerjük, hiszen Imivel egyidős és sokat haverkodtak. Fantasztikus eredménynek és csapatom elismerésének tartom, hogy sikerült megállapodnunk, hiszen Rossi menedzsmentje áll Héctor mögött, az Aprilia pedig odaadta a legjobb mérnökeit, hiszen nem titkolt közös szándékunk, hogy megpróbáljuk a 2007-es világbajnokságot megnyerni! Iminek pedig sikerült megszerezni az LE típusú motort, valamint Brazzi úr fogja felügyelni és irányítani a főszerelő munkáját. Sajnos Imi az első teszten nem tud még részt venni, mert csak januárban lesz kész a motorja, de addig Hector képviseli a csapatot."

Héctor Barberá:
"Nagyon örülök, hogy egy ilyen dinamikusan fejlődő és teljesítményorientált csapathoz kerültem. Az pedig külön megtiszteltetés, hogy Brazzi úrral dolgozhatok együtt. Imrét is Imit is jól ismerem, az elmúlt pár évben baráti viszony alakult ki közöttünk, tehát minden adott a jó légkörhöz, azaz ahhoz, hogy a legjobbat tudjam kihozni magamból! Már az első közös tesztnapunkon kiderült, hogy nagyon jól tudunk együtt dolgozni, sikerült a legjobb időt motoroznom. Kíváncsian várom a további tesztnapokat."

Tóth Imi:
"Nagyon örülök, hogy ilyen csapatot sikerült végre összeállítanunk, hiszen ebben az én munkám is benne van. Úgy érzem végre fellélegezhetek, hiszen sínen van a csapat, csak a motorozásra kell majd koncentrálnom. A kategóriaváltás és az, hogy LE motorom lesz új motivációt ad majd. Héctorral mindíg is jóban voltam, örülök, hogy ő a csapattársam és természetesen Robyval továbbra is jó barátságban maradunk."

Jerez-i hivatalos teszteredmények (250 cm 3):

1) Barberá (Team TOTH-Aprilia) 1.44.408
2) Bautista (ASPAR - Aprilia) 1.45.268
3) DeAngelis (ASPAR - Aprila) 1.45.361
4) Locatelli (GILERA - Gilera) 1.46.027
5) Lüthi (Café Latte - Aprilia) 1.46.409
6) Molina (Aprilia) 1.47.022

A KTM-es versenyzők időeredményeit nem tudjuk.